lördag 25 april 2009

Marcus Birro - bra jobbat!

Long time no seen här på bloggen, men det är som det är. Lyssnade på radio tidigare i kväll, en trevlig kortspelskväll istf TV just denna fredagkväll. Hörde det som Marcus Birro sade om TV och det stämde i mångt och mycket med min egen inställning till det jag benämner förnedringsshower, vare sig amerikansk dussinvara eller japanimporterat och annat som samlar sig under epitetet mentala lågvattenmärken.
Från min horisont sett är TV i mångt och mycket fortfarande ett modernt "bröd - och -skådespel" åt folket, allt i syfte att hålla all form av anarkism i schack. Men snart, dock kanske t.o.m. fortare än analytikerna kan räkna fram, har vi faktum till frukostnyheterna när vi i det hypermoderna tidevarvets spår kommer att erfara vad en ekonomisk depression de facto in på bara skinnet innebär.

Samtidigt tillför TV mycket nyttigt, men bara om man förmår och kan ta det till sig att vara selektiv. Alltså blanda kunskapstillförsel med lagom dos av underhållning, natutrligtvis allt fritt från reklam (vill själv inte höra reklaminslagen, än mindre se dem). Att våga vägra det man inte vill. Valet är alltid mitt och jag har förmånen att uppleva demokratisk användning av fjärrisen.
Birro kan höras ett tag till via webben på http://www.sr.se/cgi-bin/P4/kanalarkiv.asp?ProgramId=3117&NrOfDaysInArchive=30 och programmet från 24/4 med rubriken "MENTAL AVGIFTNINGSVECKA... Marcus Birro...".

Är fortfarande förkyld och det är inge kul alls. Tentastress, lite sticke och en jäkla massa näsdukar... Jovars en vet allt att en lever.

2 kommentarer:

Garntrollet sa...

Vi ser ganska sällan på TV överhuvudtaget. Min sambo är övertygad om att med den sociala utförsbacke vi har i Sverige (för vissa grupper) så kommer vi snart ha gladiatorspel. Och se: TV4 söker unga kriminella som döms till fängelse för första gången och så ska man få följa dem. Obehagligt. Så vänds en tragedi för några, till TV för andra...

Stickfantomen sa...

Han har kanske rätt din sambo. I vissa fall har vi ju yttringar av det hela i hur barn beter sig mot varandra både mindre barn och äldre tonåringar. Samhället avspeglar sig hela tiden någonstans och yttringar reflekteras oftast neråt i leden. Vi har förresten redan vår tids gladiatorspel och tillhörande stora arenor i en del sportföreteelser.

"Så vänds en tragedi för några, till TV för andra..." Ja du Garntrollet i det du säger verkar det på ett plan finnas något av nycklarna till mänsklighetens progression och civilisationens fernissa, tro det eller ej.
Ha det gott i vårsolen!