onsdag 11 mars 2009

Nya knitty och några ufo

Vårens nummer av Knitty är ute och vad vore sticklivet utan E. Zimmermann. Ett praktexempel av hennes tankegångar finns som omslagsbild och mönster. Bara att börja...

Sedan sist - ja som vanligt är det nåt svaj på kameran när jag behöver den och jag behärskar ännu inte den digitala systemaren - så skid! Precis som att hjärnkapaciteten inte kan ta in teknik när så mycket annat kräver fokus.

Äntligen finns det lite hopp för mina UFO - jo jag har en hel kollektion. Själva stickningen är rolig - men sen.... Är jag ensam om detta syndrom? Men nu ligger en dragspelsbasker på tork nere i tvättstugan och hur var det nu, behövde jag beställa mera av Yllets lin för att sy ihop stickalättröjan? Och den där Urchin som ska graftas..... Men det ger sig. Har de väntat snällt och bara lätt blängades hittills, inte bjäfsat eller fnyst, så får de vänta litet till.

Huhuja! På frågan VARFÖR kommer aldrig alla svar att kunna ges. Mina tankar går till alla dem som på något sätt råkade ut för våldsamheterna på skolan i tyska Winnenden.
Vi får kanske aldrig några svar men vi behöver alltid tänka på att möta och behandla människor så som vi själva vill bli mötta och behandlade.

7 kommentarer:

Garntrollet sa...

Shipwreck åkte högst upp min lista. Den var supersnygg. Kanske extra snygg för att jag gillade färgen den var stickad i :-)

Stickfantomen sa...

Hihi det var ju inte illa, fast jag raderade det och skrev Aeolian på min gissning hos dig istället.

C De-sign sa...

GRATTIS ...gå in till mig får du se! Skicka mig ett mail med din adress så kommer vinsten snart med posten! Stor Kram fr C

tant Maria sa...

Hej! Det finns inget svar på VARFÖR man inte gör klart saker fast de är roliga egentligen... jag får andra-sockan-syndromet även om jag stickar babysockor i tjockt garn!!
Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=zZ5YSPAEzJU
Det är hon som spinner på en penna. Det är lite tråkigt ibörjan och jag vet inte riktigt vad de pratar om, men efter en stund fick jag en riktig aha-upplevelse. Kul att testa men som sagt, det tar väldigt lång tid.

Stickfantomen sa...

Tack tant Maria, alltså är jag inte ensam.
Ska kolla länken strax. Det slutar kanske med att jag köper en ulltops, eller ska det vara kardflor, med nästa garnköp.

Garntrollet sa...

Idag ska jag påbörja Shipwreck. :-)

Stockholm är ur tran-perspektiv tämligen ointressant, så de stannar ju inte här. Har dock sett enstaka tranor ut mot kusten (Dalarö) på hösten. Så jag är ganska nöjd med de två jag såg flyga (jädrans högt upp var de).

Jag tittar alltid efter fåglar högt upp i luften, hann även se en grågås (skulle jag tro, gås var det i alla fall). Trodde först att det var sångsvan med dåligt trumpetljud, men det var en trumpet-kacklande gås :-)

Stickfantomen sa...

Garntrollet: Har dåligt koll på gässens läten, liksom svanar, tyvärr men nu bör jag väl kunna ett, hihi.
Annat är det med just tranans ledsång när den sträcker, vare sig i flytt eller över betesmark och sjö på väg till boet.

Lycka till med Shipwreck!